gcimplant

ENDODONTIE

endodontie

MICROSCOPUL DENTAR – OCHIUL SECRET AL DENTISTULUI perfectiunea zambetului consta in obtinerea unei armonii intre estetica si sanatatea danturii tale, iar specialistii nostri au grija de fiecare data ca tehnologia sa se imbine cu arta frumosului. Astazi, cei mai mari cercetatori si liderii din domeniul stomatologic confirma si sustin rolul indispensabil al microscopului dentar care a reusit sa depaseasca limitele tratamentului clasic spre beneficiul pacientului pe termen lung.

         Terapia endodontica este esentiala pentru sanatatea orala pe termen lung a danturii, asigurand in acelasi timp maximum de confort prin lipsa totala a durerii. Tehnologia ultraperformanta si experienta medicilor au devenit vitale in redarea unui zambet estetic si sanatos.

Necesitatea endodontiei – sanatatea dintelui din interior
        Acesta presupune eliminarea completa a tot ceea ce se afla in canal. Zona interioara din canal este apoi curatata, modelata si decontaminata.
        Pacientul nu va mai simti nicio durere pe acel dinte, deoarece tesutul nervos a fost scos si infectia eliminata.
        Pacientul cu o pulpa dentara infectata va resimti sensibilitate la temperaturi ridicate si scazute, chiar si la mestecat si poate acuza o durere continua. Fara tratament, infectia se va raspandi si dintele va deveni mobil, iar in cele din urma va cadea.

Microscopul - diferenta dintre salvarea si extractia dintelui
        Stomatologii trebuie de multe ori sa distinga detalii microscopice care sunt dincolo de rezolutia ochiului uman. Detalii minutioase, cum ar fi leziuni carioase precoce, evaluarea marginilor unei coroane dentare si microfisurile, sunt dificil de analizat fara sporirea acuitatii vizuale umane. Studiile au aratat ca un medic calificat folosind un microscop poate distinge entitati separate chiar la mai puţin de 36μm (micron). Introducerea microscopului in endodontie a avut schimbari profunde asupra modului de tratament endodontic.
        Din acest motiv, din 1998 American Dental Association a introdus cursul obligatoriu de utilizare a microscopului in endodontia nechirurgicala si chirurgicala pentru acreditarea programelor de studii postuniversitare din Statele Unite, acesta reprezentand un pas urias inainte in dezvoltarea endodontiei.
        Microscopul a schimbat modul de gandire in tratarea afectiunilor dentare, trecandu-se de la extractia unui dinte la salvarea acestuia. Microscopul ofera metode suplimentare de evaluare a cariilor si a tratamentului endodontic, aducand stomatologia la nivelul zero-defect in stomatologia restaurativa. Decizia de a "extrage sau a salva" este o forma de artă in continua evolutie.

4 Avantaje majore ale utilizarii microscopului :
        Motto-ul Profesorului Kim “Poti trata doar ceea ce vezi!” din anii 90’ a determinat dentistii din intreaga lume sa adopte microscopul ca pe un instrument extrem de ajutator.

a.Acuratete - Vizualizarea sporita semnificativ.
        Multumita amplificarii cu pana la 25 de ori si iluminarii coaxiale a campului de tratament este posibila aplicarea unui tratament unic sau personalizat in functie de fiecare caz, avand o maxima eficienta datorita preciziei.

b.Siguranta - Calitate asigurata a tratamentului.
        Studii multiple au dovedit ca tehnicile de lucru asistate de microscop sunt evident superioare fata de cele traditionale.

c.Confort dublu - Ergonomie ideala a activitatii medicale.
        Microscopul este special creat pentru a-i mentine medicului dentist o pozitie corecta si eficienta de lucru. In acelasi timp, pacientul se va bucura de usurinta realizarii terapiei si confort maxim gratie conceptului “Free pain”.

d.Economisire de timp si bani – evitarea retratamentelor.

6 procedee stomatologice reusite cu ajutorul microscopului:
        Utilizarea eficientă a unui microscop pentru procedurile dentare necesită nu numai training, dar, de asemenea, si aptitudini speciale, clinice. Este nevoie de multa practică şi training pentru stăpânirea abilitatilor necesare in efectuarea urmatoarelor proceduri:

a.Stabilirea diagnosticului:
        Microfracturile si fracturile longitudinale raman deseori nedescoperite si reprezinta o cauza a durerii greu de diagnositicat. Vizualizarea la microscop devine astfel obligatorie pentru realizarea unui plan de tratament corect si complet.

b.Localizarea canalelor.
        Cand radiografia este examinata, exista deseori semne de canale radiculare cu forme neobisnuite. Intreruperile din forma canalului indica o despicare a acestuia. Forma si numarul canalelor pot diferi foarte mult, iar reusita terapiei depinde de o vizualizare cu acuratete a campului dentar.

c.Obliteratii si calcifieri.
         Aceste semne apar pe o suprafata mai mica sau mare la aprox. 50% dintre dintii, facand instrumentele si tehnologia indispenasbile in efectuarea tratamentelor. Calcificarea poate aparea chiar si la molarii unor pacienti cu varste mici in cazuri de 19,7%.

d.Operatii endodontice.
        Procedurile moderne de endodontie necesita tehnici de tratament si materiale speciale, iar acest lucru solicita utilizarea mandatorie a microscopului dentar. Chirurgia tesutului moale este, de asemenea, mult imbunatatita printr-o abordare microscopica, ducand la o vindecare mai rapida si ţesuturi moi mai putin traumatizate.

e.Tratamentul perforatiilor si indepartarea partilor fracturate.
        Fiind operatii realizate cu minutiozitate, vizualizarea unui camp magnificat joaca un rol esential pentru salvarea dintelor.

f.Rezectie apicala microscopica.
        Conceptul de chirurgie microscopica presupune proceduri atraumatice, salvarea structurii osului si tehnica minim-invaziva pentru rezultate optime in conditii de maxim confort pentru pacient. Un studiu realizat de catre Profesorul Kim si Rubinstein arata cum rata de succes a rezectiei apicale traditionale era de aproape 60%, in timp ce aceea afectuata cu ajutorul microscopului asigura un succes de peste 97%.

        In timp ce microscopul castiga acceptarea pe scara mondiala in endodontie, avantajele utilizarii sale in furnizarea de servicii medicale de precizie vor fi reportate in stomatologia restaurativa si va deveni in cele din urma o abordare universala pentru toate fazele de stomatologie.

chirurgie_dentara

Chirurgia Dentara

Este una dintre cele mai complexe ramuri ale medicinei dentare, fiind...
citeste mai mult

Implantologie

Lipsa unui dinte afecteaza relatiile sociale, zambetul si functiile maxilarelor...
citeste mai mult

Estetica Dentara

Aceasta specializare se adreseaza pacientilor care-si...
citeste mai mult

Parodontologie

Boala parodontala este de fapt o infectie care distruge...
citeste mai mult