gcimplant

ESTETICA DENTARA

estetica_dentara

         Estetica dentara s-a nascut din dorinta oamenilor de a avea un zambet cat mai frumos. Aceasta specializare se adreseaza pacientilor care-si doresc dinti sanatosi, bine aliniati, cat mai armonizati cu fizionomia dvs. si nu in ultimul rand, cat mai albi.
        Din fericire, tehnologia actuala, foarte avansata, ne pune la indemana o gama foarte variata de mijloace, iar echipa de la Oral Art va poate ajuta sa dobanditi un zambet spectaculos, mai alb si mult mai tanar, asa cum vi-l doriti. Folosim cele mai noi tehnici si materiale disponibile in prezent, iar medicii au cea mai buna calificare in acest domeniu.

Albire dentară profesională:
        Anumiti pigmenti alimentari (cafea, tutun, ceai, vin rosu, etc), precum si coloranti intrinseci dintilor (tetraciclina, fluor in exces) pot produce modificari nedorite ale culorii acestora. Pentru obtinerea unei nuante satisfacatoare, o igiena riguroasa si chiar cleaning-ul profesional sunt insuficiente. Din fericire, stomatologia moderna vine cu solutii, unele foarte rapide si accesibile.
        Sistemul de albire cu lampa cu plasma ZOOM, da rezultate remarcabile in doar o ora de tratament in cabinetul stomatologic. Procedura este inofensiva si lipsita de disconfort, iar timpul redus de tratament, precum si nuantele foarte luminoase obtinute fac ca aceasta sa fie foarte solicitata mai ales de pacientii pentru care timpul este foarte pretios iar sistemele “take home bleaching” sunt obositoare. De asemenea, albirea dentara cu lampa este foarte utila si indicata in cazul unor evenimente care cer un zambet fara cusur intr-un interval de timp foarte scurt (casatorii, party-uri, conferinte, diverse evenimente mondene).
        Evident, nici sistemele de albire la domiciliu nu si-au pierdut din valoare, iar in toate situatiile care necesita albire, cleaning-ul profesional cu cateva zile inainte este absolut obligatoriu.

Faţete ceramice
        Unul dintre factorii actuali ai succesului social si profesional il reprezintă dintii sanatosi, insa acest lucru nu este suficient. Acestia trebuie sa fie si foarte frumosi, ca sa oferim celorlalti un zambet agreabil si ca sa ne simtim siguri si increzatori in propria persoana.

Excelenta in materie de estetica dentara este data de fatetele ceramice utilizate in cazul:
- Spatiilor interdentare inestetice ;
- “Inghesuirilor” dentare minore si moderate ;
- Coloratiilor intrinseci reduse si medii (tetraciclina si fluoroza) ;
- Formelor si dimensiunilor inestetice ale anumitor dinti ;
- Traumatismelor dentare sau leziunilor carioase insotite de pierderi moderate de substanta dentara ;
- Dintilor cu textura de suprafata neomogena si neplacuta ;
Sunt avantajoase deoarece:
- Necesita slefuiri minore ale suprafetei exterioare a dintilor (0.6mm) ;
- Conserva vitalitatea dintilor ;
- Sunt foarte fizionomice ;
- Neavand infrastructura metalica, dintii restaurati nu vor prezenta umbre negre in vecinatatea gingiei
- Textura si transluciditate similare dintilor naturali ;
- Lipsa reactiilor alergice datorita BIOCOMPATIBILITATII ceramicii dentare ;
- Menajarea gingiei in timpul slefuirii, amprentarii si cimentarii, deoarece limita lucrarii poate fi plasata chiar in vecinatatea gingiei (nu necesita “infundarea” limitei lucrarii subgingival pentru mascarea acesteia).

        Fatetele dentare ceramice(porcelain veneers)sunt restaurarile cele mai fizionomice, dar si cele mai delicate. Se realizeaza prin tehnici de stratificare complexa determinata de oferta minima de spatiu, pe model duplicat de masa refractara, cu variate artificii de culoare si transparenta.
        Prepararea dintilor, amprentarea si cimentarea fatetelor sunt de asemenea proceduri extrem de sofisticate, care necesita personal medical rabdator, dedicat si, inainte de toate, foarte calificat in domeniul esteticii dentare.

chirurgie_dentara

Chirurgia Dentara

Este una dintre cele mai complexe ramuri ale medicinei dentare, fiind...
citeste mai mult

chirurgie

Implantologie

Lipsa unui dinte afecteaza relatiile sociale, zambetul si functiile maxilarelor...
citeste mai mult

parodontologie

Parodontologie

Boala parodontala este de fapt o infectie care distruge...
citeste mai mult