gcimplant

IMPLANTOLOGIA DENTARA

implantologie

Lipsa unui dinte afecteaza relatiile sociale, zambetul si functiile maxilarelor. Statistica arata ca 72 % din populatie are carii dentare, 58 la suta - tartru iar 57 % din populatie nu are o respiratie proaspata. In plus, un procent de 69% dintre persoanele cu varsta cuprinsa intre 35 si 44 ani au pierdut cel putin un dinte ca urmare a traumatismelor, a igienei deficitare sau a diferitelor afectiuni ale gingiei.

Implantul dentar – solutia cea mai potrivita:
- implantul dentar este un dispozitiv ce înlocuieste radacina dintelui natural ;
- este recomandat atunci când vreti sa înlocuiti dintii lipsa sau e nevoie de corectarea spatiilor care s-au format între dinti în decursul timpului ;
- este necesar ca maxilarul sa fie dezvoltat îndeajuns si sa fi ajuns la maturitate.

        Pentru a putea începe procedurile pentru implantarea dentara, sunt examinate tesuturile orale - sa fie sanatoase, precum si afectiunile medicale de care suferiti (hepatice, metabolice, renale, cardiovasculare, oncologice) a caror prezenta ar împiedica vindecarea osului.

Implantul dentar
Si-a dovedit eficienta pentru toate categoriile de vârsta, prin urmare, daca îndepliniti conditiile de mai sus, puteti opta pentru implantul dentar - fiind cea mai buna solutie.

Rolul implantului dentar:
- înlocuieste radacina dintelui pierdut si previne migrarea dintilor învecinati ;
- permite protezarea fixa în situatiile când s-ar fi impus purtarea protezelor mobile ;
- stopeaza procesul de atrofiere osoasa ;
- previne retractia gingiei si resorbtia osului ;
- rol esential în bio-estetica dentara .

Implanturile dentare presupun o solutie optima în cazul protezarii detasabile:
- implantul este mult mai usor de îngrijit si neutralizeaza defectele de masticatie si fonatie pe care le produc celelalte alternative oferite de stomatologie;
- este evitata interventia asupra dintilor vecini edentatiei: în cazul implantului se intervine exclusiv pe zona dintelui sau dintilor pe care doctorul îsi propune sa îi înlocuiasca;Etapizarea procedurii de implantare dentara :Etapa pregatitoare:
1. examinarea dentara, complexa, în care se fac radiografii dentare si se executa amprenta cavitatii bucale ;
2. analizarea, împreuna cu medicul, a afectiunilor medicale generale de care suferiti si medicatia ce vi s-a prescris, inclusiv retete, medicatie permanenta sau ocazionala ;
3. planificarea interventiei împreuna cu medici de specializari diferite: chirurgul oral si maxilo-facial, medicul parodontolog si medicul protetician ;

Etapa chirurgicala
- implantul dentar este introdus, sub anestezie în tesutul osos dupa 7 zile se îndeparteaza firele de sutura. Urmeaza o perioada de asteptare de aproximativ 3-6 luni, numita si perioada de osteo-integrare.

        Etapa chirurgicala se completeaza dupa trecerea celor 6 luni prin descoperirea implantului si atasarea bontului de vindecare (se asteapta apoi 3 saptamâni).

        Etapa protetica, este cea de tratament în urma careia cu ajutorul laboratorului de tehnica dentara se obtine coroana dentara, dintele propriu-zis.
Dupa parcurgerea perioadei de tratament veti simti implanturile dentare ;
Ca pe un element natural - implantul va fi doar unul dintre ceilalti dinti ;
        Materialul folosit pentru implant este un tip de titan de înalta puritate, acesta fiind un un material biocompatibil ce permite integrarea biologica în tesutul osos prin procesul de osteo-integrare. Stomatologia prin sedare, este o optiune excelenta pentru cei care nu agreeaza sunetele, mirosurile si atmosfera cabinetului stomatologic.

        Un avantaj important al acestei tehnici de sedare este acela ca durata este perceputa de pacient ca fiind mult mai scurta. În realitate, pacientul nu doarme în timpul procedurii însa, datorita efectului de sedare produs de catre medicatia administrata, acesta se simte adormit.

chirurgie_dentara

Chirurgia Dentara

Este una dintre cele mai complexe ramuri ale medicinei dentare, fiind...
citeste mai mult

Estetica Dentara

Aceasta specializare se adreseaza pacientilor care-si...
citeste mai mult

Parodontologie

Boala parodontala este de fapt o infectie care distruge...
citeste mai mult